Torsdag d. 11 juli.

_NYG3322_958
… kendt fra TV.

Solen skinnede fint fra morgenstunden, men det blæste stadig en del.
Efter morgenmaden startede vi vores Astrid Lindgren dag.
Først holdt vi i Marianelund, og købte karameller på Marianelund Karamelkogeri.
Næste stop var Kathult – gården hvor optagelserne til ”Emil fra Lønneberg” er lavet – gården og de omliggende huse var genkendelige fra filmen, og området smukt og grønt.
Vi gjorde også hold i Bullerbyn, hvor filmen ”Alle vi børn i Bullerbyn” er optaget. De tre gårde lå ligesom man husker det fra bogen.
Så også en af Sveriges ældste stavbyggede kirker.
Så gik turen ind til Vimmerby og og Astrid Lindgrens Näs. Her ligger Astrids fødehjem og der er bygget et flot udstillingshus med restaurant .
Vi så udstillingen om Astrid Lindgrens liv, og en særudstilling ”Vejen til Emil” grundet 50 året for Emil fra Lønneberg, med gamle skitser billeder mm. To meget fine udstillinger.
Vi spiste lunch, som var meget lækker i restauranten, og gik rundt og så de huse omkring hendes fødehjem det var muligt at se.
Vel tilbage på campingen, slappede vi lidt af, og kørte så en tur op til Skuragata og Skurahatt – gik op til Skurahatt, og fandt den anden nedgang til kløften Skruragata, som var temmelig meget klatring, så vi vovede os ikke langt ind i kløften, men klatrede op igen, og nød vores kaffe på toppen.
Vejret har været dejligt resten af dagen.
Vi kører til Västervik i morgen, hvor Uffe, Pil, Emil og Astrid kommer – dejligt.

DSC_1927_958
… gang i slikproduktionen.